Zsuzsi és Enci madárpókos oldala

"Vonzanak az egzotikus állatok? Akkor legyen madárpókod!"

Élõhely: Mexikó
Mexikó, dél-nyugat Mexikó, Colima állam a fõ elterjedési területe. Az évi középhõmérséklet 26 °C, itt két évszak van az esõs és a száraz, az átmenet az egyikbõl a másikba nagyon gyorsan történik. Az esõzés májusban kezdõdik; július, augusztus hónapokban hosszabb idõre megakad; októberben a legkellemesebb az idõ és december végén beáll a száraz évszak.

A pók tartása:
A terrárium mérete 20x30x25 cm, a talajréteg minimum 5 cm. Bujkáló behelyezése elõnyös, növények telepítése lehetséges, de tönkreteszi a pók. Ebbõl kifolyólag csak mohát javaslok. Itatóedény kötelezõ. Átlagosan 26-28 °C fokot kell biztosítani számára, 60-70 % páratartalom mellett. Aki nagyobb komfortérzetet akar kedvence számára, az nappal 26-30 °C; éjjel 20-22 °C fokot teremtsen a terráriumba. Lehetõleg legyen a talaj egy része nedves (de ne tocsogjon), hogy a pók választani tudjon, száraz és nedves talaj között. Ha a fûtést lámpával oldjuk meg, akkor a póklaknak legyen sötét része is.

Leírása:
Elõteste sötétbarna, amit világosbarna szegély keretez, utóteste, combjai, csípõi, lábfejei feketék, a térd és lábszár tûzpiros. Kb. a 4. vedlésnél már kivehetõ a felnõtt kori színezet. Lábfesztávolsága 14-16 cm, nemétõl függõen. Talajlakó faj, a növendékek lakóüreget ásnak maguknak, az ivarérett egyedek, pedig szívesen igénybe veszik a bujkálót. Nem agresszív, de a csalánszõreivel nem spórol, minden közeledésre bombáz. Minden méretének megfelelõ táplálékot elfogad.

forrás: internet

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 182
Tegnapi: 160
Heti: 476
Havi: 3 584
Össz.: 1 200 615

Látogatottság növelés
Oldal: Brachypelma boehmei
Zsuzsi és Enci madárpókos oldala - © 2008 - 2018 - madarpokok.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: geniculata - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »