Zsuzsi és Enci madárpókos oldala

"Vonzanak az egzotikus állatok? Akkor legyen madárpókod!"

Méret

Teste meghaladhatja a 10cm.-t. Lábfesztávolsága pedig elérheti a 25cm-t.

Tartási hőmérséklet:   

25-29 fok.

Páratartalom

Kedveli az enyhén nedves talajt (páratartalom változásra nem érzékeny)

Talaj:

Vastag talajréteg elhelyezése szükséges. (a pók méretének megfelelően.) Adult nőstényeknél ez min.15-20cm.

Agresszivitás

Agresszív, viszonylag erős méreganyaggal rendelkező faj.

Táplálék:   

 A kisebb egyedek méretüknek megfelelően elfogadják a :lisztkukacot, gyászbogár lárvát, kis tücsköket. A nagyobb példányok elfogadják a napos egeret, napos patkányt, sáskát, nagyobb ízeltlábúakat is.

Jellemzés:
Ezt a fajt Afrika legnagyobb pókjának tartják. (Goliath Baboon Spider). Ami annyit jelent: Óriás Majom Pók. De ez a név teljesen érthető is.Színe az acél szürkétől a barnán át egészen szinte a feketéig terjed. (az enyém acélszürke). Testfelépítése zömök. Hátsó lábai jóval vastagabbak, mint a többi. Potroha kicsit nyújtott formájú. Méregkarom alapízei nagyok, méregkarmai szintén nagyok és erősek.

Tartása a esetén terráriumot úgy válasszuk meg, hogy vastag talajréteget tudjunk biztosítani számára. A terrárium alapterülete (Adult nőstény esetén) Min. 40x40cm legyen és a magasság akár 50 cm is lehet amelybe 30 cm vastag talajréteget rakunk. A talaj legyen folyamatosan enyhén nedves. Elhelyezhetünk a terráriumban élő növényt. (Philadendront, mohát, stb). Ez a faj elássa magát és nappal keveset láthatjuk. De ha a talajban a járatát úgy ássa, hogy lehet látni a pókot akkor szerencsénk van. Vagy elhelyezhetünk a talajban nagyobb műanyag dobozt (az alját és az egyik oldalát levágva, és egy lyukat vágva rajta)Az egyik levágott részt az üveghez kell tolni és így ha a pókunk ebbe költözik akkor bármikor láthatjuk.(apró lyukakat érdemes „fúrni” rá, hogy a szellőzés megfelelő legyen). Ebben az esetben pókunknak tetszeni fog a mesterséges ”lakhely” és bele is költözik. (ha szerencsénk van). A hőmérsékletváltozásra egyáltalán nem érzékeny. (nálam 20 foktól a 31 fokig vígan el volt és evett ill. vedlett is „tehát strapabíró pók”). Elég agresszív faj! Nem tartozik a bombázó fajok közé. (soha nem bombázza a potrohát). Ehelyett inkább támad. Támadóállásba helyezkedik és kicsap. (ha szerencsénk van akkor nem a kezünkre). Méreganyaga elég erős! Ez a faj is a gyorsan növő fajok közé tartozik.

Táplálása egyszerű: Méretének megfelelően mindent elfogad, nem válogatós. A természetben mindent elfogyaszt amit eltud pusztítani.( kisebb rágcsálók, hüllők)

 

 

forrás: internet

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 178
Tegnapi: 160
Heti: 472
Havi: 3 580
Össz.: 1 200 611

Látogatottság növelés
Oldal: Hysterocrates hercules
Zsuzsi és Enci madárpókos oldala - © 2008 - 2018 - madarpokok.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: geniculata - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »