Zsuzsi és Enci madárpókos oldala

"Vonzanak az egzotikus állatok? Akkor legyen madárpókod!"

Ez az őserdei tarantula rendkívül látványos és nagyra növő talajlakó faj. Nagyra növő, robosztus testfelépítésű madárpók. Teste egységesen fekete színű, lábait és potrohát világos vöröses szőr borít. A lábakon a kereszt és a hosszanti izületi membránok jól láthatók A hátlemezen a tor-rés mélyen ülő, terjedelmes. A szemdomb kimagasodik. A méregkarom alapízei robosztusak és erősek. A méreg karmok szintén nagyok és erőteljesek. Nagyobb nőstények méregkarom hossza elérheti a 18-20mm is. A potroh tojás formájú és hatalmas a jól táplált példányok esetében. A bombázó madárpókok közé tartoznak. Háborgatás esetén potroh szőrüket bombázzák és az se ritkaság, hogy szembefordulnak a betolakodóval és felveszik a támadó testtartást és párszor kicsapnak. Ez a jelenség egy 28 cm-es lábterpesztésű nőstény esetében elég hatásos és igen meggyőző tud lenni.
   Viszonylag agresszív faj. Ezen faj hímjei se lesznek kicsik. Az én ivarérett hímem lábfesztávolsága 22cm a testhossza pedig 8.2cm. A nőstény L.parahibanam lábterpesztése 28cm.
   A terráriumi tartás nem okoz különösebb problémát mert viszonylag igénytelen faj. A terrárium hőmérséklete 23C és 28C közt legyen és ilyen hőmérsékleten pókunk kiválóan érzi magát. Páratartalomra se igényes, jól viseli a nagy páratartalom változást is. Ez a faj szinte mindent kibír de amennyiben lehetséges próbáljunk minél optimálisabb életfeltételeket biztosítani a terráriumban. A terrárium mérete lehetőség szerint legyen nagy. Nemcsak a faj méretei miatt hanem azért is mert a L.parahybana mozgásigénye nagy. A terrárium javasolt alapterülete minimum 40x40cm legyen. A nagyobb méretű terráriumban elhelyezhetünk nagyobb gyökereket, élő növényeket és az aljzatot mohával is kiegészíthetjük. Az aljzat lehet tiszta virágföld és fakéreg darabok keveréke.
   A talaj vastagsága minimum 5cm legyen és folyamatosan tartsuk enyhén nedvesen. A L.parahybana szeret vadászni ezért egy kisebb tisztást hagyjunk neki. Nem mindegyik faj fogadja el a bujkálót. Többségük nagykorában nem bújik el, a terrárium nyílt részén tartózkodik. (De azért vannak kivételek. )
Pókunkat méretének megfelelően etethetjük : tücsökkel, gyászbogárlárvával,
naposegérrel, kifejlett egérrel és napospatkánnyal is. A természetben elfogyasztja a kisebb rágcsálókat, kisebb hüllőket. Hatalmas étvággyal rendelkező faj. Óriási mennyiséget képes elfogyasztani és gyakran táplálkozik, ezért ne sajnáljuk tőle a táplálékot. A termetének megfelelően nagyobb vizestálat helyezzünk el a terráriumban. És ha pókunknak megadunk mindent amire csak szüksége lehet akkor ezt a későbbiekben gigantikus méretével hálálja meg. 
És kinek ne tetszene egy 28cm-es lábfesztávolságú és 12 cm testhosszúságú óriás madárpók


forrás: internet

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 205
Tegnapi: 160
Heti: 499
Havi: 3 607
Össz.: 1 200 638

Látogatottság növelés
Oldal: Lasiodora parahybana
Zsuzsi és Enci madárpókos oldala - © 2008 - 2018 - madarpokok.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: geniculata - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »