Zsuzsi és Enci madárpókos oldala

"Vonzanak az egzotikus állatok? Akkor legyen madárpókod!"

Élõhely: Trinidad, Venezuela
Trinidad és Venezuela esõerdõs területein élõ faj. Leírások szerint élõhelyén az egyes példányok viszonylag kis távolságra élnek egymástól.

A pók tartása:
Ideális tartási hõmérséklet 23-28°C, amely 70-80 %-os páratartalommal párosuljon. Az adult nöstényeimet 10x10x10 cm-es terráriumokban tartom, ami bõven elegendõ számukra. Javasolom esetükben a felül nyíló ajtót a kiterjedt szövedék miatt. Talajnak virágföldet vagy kókuszrostot használok. Bujkáló nem szükséges, hisz életmódjából következõen (bújkáló életmód) az egész terráriumot teleszövi hálóval. Rendkívül deffenzív állat, a legkisebb háborgatásra is azonnal kicsap. Méregerõsségérõl nincs pontos adatom, de leírások szerint az A.geniculata mérgével vetekszik.

Leírása:
Méreteit tekintve a kistestû madárpókok közé sorolható a maga 3-4 cm-es testméretével. Lábfesztávolsága az öreg nöstények esetében sem haladja meg a 7 cm-t. Alapszíne világos barna, zöldes beütéssel. A nöstényeknél az utótesten keresztirányú sötét csíkok találhatók, ami az adult hímekrõl hiányzik. Irritáló szõrei nincsenek. Megfelelõ tartás esetén gyorsan fejlõdnek, 1 éves (7-8 vedlés) korukra ivaréretté válhatnak.

forrás: internet

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 189
Tegnapi: 160
Heti: 483
Havi: 3 591
Össz.: 1 200 622

Látogatottság növelés
Oldal: Holothele incei
Zsuzsi és Enci madárpókos oldala - © 2008 - 2018 - madarpokok.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: geniculata - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »