Zsuzsi és Enci madárpókos oldala

"Vonzanak az egzotikus állatok? Akkor legyen madárpókod!"

Élőhelye: Malájzia
Életmódja: Fánélő
Mérete: Testméret: ~7-8 cm, lábterpesz: elérheti a 20 centimétert is
Tartása: Cyriopagopus schioedtei nyílvánvalóan változatos életmódú. A természetben -mint az eddig ismert Cyriopagopus fajok- arboreál (fánlakó) életmódot folytatnak. Megtalálták a legkülönbözőbb helyeken, pl. faodvakban, leszakadt fakéreg alatt, de egy tetőgerenda alatt is. Ellentétben, a terráriumi tartás esetén talaj/üreglakó viselkedést vallanak, főleg a fiatal egyedek ásnak lakóüreget, vagy díszítik tőzegdarabokkal a lakóhálójukat.
Lehetőség szerint ezért mindegyik életmód szerint rendezzük be a terráriumot: magas terrárium, függőlegesen beleállított fakéreggel. Ezen felül érdemes a talajt legalább 10 cm vastagon feltölteni.Az állatok általában elfogadják a búvóhelyet és azt bővítik ki áskálással, vagy hálószövéssel. Napközben ritkán, este jönnek csak el az odúból és ott várakoznak az áldozatukra.
Viselkedés: Eleinte félénkek és gyorsan menekülnek, de idővel megnyugszanak. Erős zargatás esetén, és visszahúzódási lehetőség hiányában gyorsan védekezőállásba helyezkednek, és marnak.
Megjegyzések: Az állatok ivarát meglehetősen korán lehet megállapítani, ugyanis az ivari dimorfizmus már fiatal korban is jól megkülönböztethető. Minnél idősebbek a növendék hímek, annál inkább sárgás-zöldes a színezetük, és halványabb a minta az utótesten. A mintázat tulajdonképpen ugyanolyan, mint a nőstényeké, csak az eltérő színezet miatt, halványabbnak hat. Főleg a lábakon, és ventrális nézetben jól megfigyelhető a különbség. A nőstények lábai sötétek, a hímeké sárgás-zöldes.

 

 

forrás:internet

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 158
Tegnapi: 160
Heti: 452
Havi: 3 560
Össz.: 1 200 591

Látogatottság növelés
Oldal: Cyriopagopus schioedtei
Zsuzsi és Enci madárpókos oldala - © 2008 - 2018 - madarpokok.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: geniculata - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »