Zsuzsi és Enci madárpókos oldala

"Vonzanak az egzotikus állatok? Akkor legyen madárpókod!"

 

Acanthoscurria juruenicola

 

Leírás:
Ez a madárpók szintén hatalmasra növő faj. Az egész pók egységesen fekete és rettenetesen robosztus testfelépítésű.
Az A.juruenicolának minden lába vastag és tömzsi. A lábak végei nem vékonyodnak el mint sok más talajlakó fajnak hanem még ezek is vastagok. A hosszanti és a kereszt izületi membránok a lábakon jól látható, sárgás színűek. (Ennek a mintának a kirajzoltsága, élessége egyedenként változhat.) Az A. juruenicola hátpajzsa nagy, terjedelmes. A tor-rés mélyen ülő és a hátpajzs színével megegyezik. A szemdomb látványosan kimagasodik. Méregkarom alapízei hatalmasak ,robosztusak és erősek. Enyhén tojásformájú potrohát illetve a lábait vöröses szőr borítja. 
Elég agresszív talajlakó faj. Zaklatás esetén előfordul, hogy „bombázza” potrohszőrét de legtöbb esetben inkább támadóállásba helyezkedik és kicsap.
Tartása esetén nagy terráriumot rendezzünk be (minimum 35x35cm-es alapterületű) A talajréteg minimum 5cm legyen. A talajt tartsuk folyamatosan enyhén nedvesen. Szeret pakolászni, de nálam nem ás üreget pedig 7cm-es talaj van nála. Mesterséges bujkálót nem veszi igénybe. Semmilyen bujkálási lehetőség nem érdekli. Mindig szem előtt van és sokat mászkál.A tartási hőmérséklet 24-28 fok (nálam és szerintem ez a hőmérséklet kitűnő ennél a fajnál.) 
Etetése egyszerű. Mindent elfogad amit csak felkínálunk neki és letudja birkózni. (falánk pók és a potrohát ijesztően tele tudja tömni.) Ha lehet akkor kézzel ne fogjuk meg ezt a fajt mert méreganyaga igen erős 

forrás: internet
 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 163
Tegnapi: 160
Heti: 457
Havi: 3 565
Össz.: 1 200 596

Látogatottság növelés
Oldal: Acanthoscurria juruenicola
Zsuzsi és Enci madárpókos oldala - © 2008 - 2018 - madarpokok.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: geniculata - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »