Zsuzsi és Enci madárpókos oldala

"Vonzanak az egzotikus állatok? Akkor legyen madárpókod!"

 

 

Ez a viszonylag kisnövésű Avicularia faj szép színezete miatt kedvelt, sajnos azonban még mindig ritkaságnak számít az itthoni terráriumokban. Szaporítása sem könnyű, és nagyon kevés utódra számíthatunk. Továbbá megnehezíti a tenyésztést a hímek rövid életkora.
Élőhely:
Ez a csodaszép Avicularia faj Venezuela esőerdőiben él, és fák üregeiben, ill. növények levelei (ált. broméliák) között csínálja erős hálóját. Véleményem szerint nem tartozik a legaktívabb fajok közé, búvóhelyükről csak éjszakánként jönnek elő, akkor sem túlságosan eltávolodva hálójuktól.
Max. hőmérséklet: 40,4 °C
Min. hőmérséklet: 17,7 °C
Napsütéses órák száma (naponta): 7,9 h
Relatív páratartalom: 75%
Csapadékos napok (évente): 89
Csapadék mm-ben: 1014 mm

Tartási körülmények:
Nappal igen meleg hőmérsékletekre lehet számítani, valamint magas páratartalomra. Terráriumban 25-28 °C között legyen a hőmérséklet, éjszakára a 20-22 °C-os hőmérséklet lecsökkenése biztosítja állatunk közérzetének javítását. A páratartalmat szintén tartsuk magason (75-80%), itatótálból többször láttam már az állataimat inni, szóval lehetőség szerint ne mellőzzük. Ha nincs rá más lehetőség, akkor a lakóhálójuk kis részét permetezzük be vízzel.
Mivel Avicularia minatrix igen kisnövésű faj (az én legnagyobb adult nőstényem is csak megközelítőleg 8-9 centis lábterpeszű), bőven elegendő neki a 20x20 centiméter alapú terrárium, mely legyen 30 cm magas. Az ilyen kicsi méretű terráriumot is szépen be lehet rendezni ágakkal, ill. növényekkel, állatunk meg fogja hálálni.
Nagyon szelíd fajról van szó, soha nem láttam még támadóállásban, az egyetlen védekezési módszere, az ürülékének igen pontos "lövése". Ha erre készül, szépen megemeli a potrohát, olyankor jobb nem mögötte tartózkodni! Avicularia minatrix ugyanúgy rendelkezik a potrohán lévő csalánozószőrökkel, mint a többi Avicularia faj. De ezeket soha nem dörzsöli le.
Táplálék
 Mivel kistestű pókról van szó, csak tücskökkel, lisztkukacokkal, valamint molylepkékkel etessük. Sáskát, vagy csótányt nem érdemes talán, vagy, ha mégis, akkor azok legyenek kisebbek. 


 

forrás: internet

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 167
Tegnapi: 160
Heti: 461
Havi: 3 569
Össz.: 1 200 600

Látogatottság növelés
Oldal: Avicularia minatrix
Zsuzsi és Enci madárpókos oldala - © 2008 - 2018 - madarpokok.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: geniculata - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »