Zsuzsi és Enci madárpókos oldala

"Vonzanak az egzotikus állatok? Akkor legyen madárpókod!"

Méret

teste elérheti a 12cm.-t és a lábfesztávolsága meghaladhatja a 26cm.-t

Tartási hőmérséklet:   

25-29 fok.

Páratartalom

Kedveli a magasabb páratartalmat, de nem feltétlenül igényli azt.

Talaj:

Min. 6-7cm legyen.

Agresszivitás

Agresszív.

Táplálék:   

 Mindent elfogad méretének megfelelően. (nem válogatós)

Jellemzés
Ez a faj az egyik legnagyobb és leghatalmasabb madárpók faj.

Rendkívül szép, nagy, és ritka faj. Testfelépítése: Hatalmas hátpajzs melyen bíbor színű mintázat van. A szemek mellett erősen kirajzolódik és a torrésból is sok ilyen színű minta fut ki. A pók alapszíne csillogó fekete.(vedléshez közeledve ez erősen mattá válik) Lábait enyhén vöröses sárga világos szőr borítja. Ezek a szőrök ritkák. Potrohát szintén vöröses sárga világos szőr borítja. Ez a pók az egyik legszebb és legnagyobb faj a világon (szerintem). Hátsó két pár lába enyhén vastagabb, és érdekes formájú. A hátsó két pár láb első ízei (combok) jóval vastagabbak, mint a láb többi része. A lábak az izületi membránoknál kicsit keskenyebbek. (ezért kicsit szelvényesnek tűnik).Terráriumi tartás esetén ne legyünk szerények.

Nagy terráriumot rendezzünk be pókunk számára. Szeret mászkálni. Gyakran szem előtt van. Élő növényt érdemes elhelyezni a terráriumban. Ezek lehetnek: Törpe futó növények, törpe szobanövények és bármi, ami belefér a terráriumba. 
Jobban szeret mászkálni, tevékenykedni. Villám gyorsan és hatalmas erőbedobással támad! Ezután potrohát a magasba emeli és szinte „lábujjhegyen” állva emelgeti és bombázza potrohát, és közben folyamatosan kicsap, mar. Véleményem szerint nagyon is agresszív faj. Mivel méreganyaga elég erős nem érdemes vele ujjat húzni.) Rendkívül jó evő. Mindent elfogad és számára csak egyféle táplálék létezik: „ A KEVÉS”. Igazi bélpoklos. Vedlésenként hatalmasat képes nőni. (persze ez is táplálástól függ) Szerintem tartása nem okoz problémát mert elég szívós faj. Szinte mindent kibír. (bizonyos határokon belül).

Egyetlen hátránya: Nagyon ritka és nehezen beszerezhető faj, de akinek egyszer sikerül szerezni az biztos, hogy  a kedvenc fajává válik és ragaszkodni fog hozzá.

 

Az ecsettel való terelgetést minden póknál tudom ajánlani, mert ha bele is mar méregkarmai nincsenek veszélyben. (nem akad bele, nem törik ki).

forrás: internet

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 155
Tegnapi: 160
Heti: 449
Havi: 3 557
Össz.: 1 200 588

Látogatottság növelés
Oldal: Xenesthis immanis
Zsuzsi és Enci madárpókos oldala - © 2008 - 2018 - madarpokok.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: geniculata - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »