Zsuzsi és Enci madárpókos oldala

"Vonzanak az egzotikus állatok? Akkor legyen madárpókod!"

Méret

Teste meghaladhatja a 10cm.-t. Lábfesztávolsága elérheti a 26cm.-t is.

Tartási hőmérséklet:   

21-28 fok

Páratartalom

Közepesen párás terráriumot kedveli. (páratartalom változásra nem érzékeny)

Talaj:

Virágföld, rostos moha-tőzeg keveréke ideális. ( min.5cm vastag legyen)

Agresszivitás

Nagyon agresszív faj.

Táplálék:   

 Méretének megfelelően mindent elfogad

Jellemzés:
Ez a faj a Pamphobeteus nemzetség egyik legnagyobb tagja. Testfelépítése hasonlít a Theraphosa blondiéra. Hatalmas hátpajzs, nagy és erős méregkarom alapíz ,vastag lábak, hatalmas potroh. Viszont ez a faj egységesen fekete. Enyhén világos ( téglavöröses) szőr borítja, amely első ránézésre szinte alig látszik. Ezek a szőrök viszonylag  ritkák. Növekedési üteme szinte egyezik a Theraphosa blondiéval. (nálam majdnem mindig egyidőben vedlenek a Theraphosa blondival és a vedlések utáni méretnövekedés szinte megegyezik). Ennek a fajnak a melegigénye elég kicsi. (nem kedveli az agyon fűtött terráriumot).Véleményem szerint a legideálisabb hőmérséklet számára : 24-25 fok.
 Hatalma étvágya van, és előnyös tulajdonsága, hogy nem válogat. Elég agresszíven viselkedik a háborgatójával szemben. Háborgatás esetén potrohát a magasba emeli és „bombázza”. Ha ez esetleg nem győzte meg a háborgatót akkor villámgyorsan támad. (rövid távon hihetetlenül gyorsan mozog). Gyorsan képes kicsapni ezért hosszú csipeszt érdemes használni. De ez a faj se tartozik az „idegbeteg” pókok közé. Ha nem piszkáljuk és a megfelelő távolságot tartjuk akkor lehet tenni-venni a terráriumában. (de azért oda kell figyelni). A  terráriumot úgy válasszuk meg, hogy pókunk kényelmesen elférjen benne. Szeret mászkálni, egyáltalán nem bujkálós fajta ( egy alátámasztott fa kéreg kiváló búvóhely számára de megteszi egy srégen beállított vastagabb ág is. (nálam nem ássák el magukat).
A terrárium mérete (adult nőstény esetén) min 45x45cm alapterületű legyen. Élő növényt érdemes elhelyezni a terráriumban. (rendkívül szép a csillogó fekete pók az élénkzöld friss mohán). Táplálása egyszerű: Kis tücsök, sáska, napos egér, napos patkány és bármilyen eleség amivel megbirkózik. Nem válogatós. Vedlésenként hatalmasakat nő (de ez táplálástól függ). Nagyon szép nem mindennapi mérete és tartásának egyszerűsége miatt érdemes tartani. (Mivel ez a faj is óriási lesz ezért szintén kedvenc fajaim közt tartom számon.) Aki teheti mindenképp tartson mert nem bánja meg. (feltéve, ha szereti a hatalmasra növő egyszerű tartásmódot igénylő ritka fajokat.)

forrás: internet

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 190
Tegnapi: 160
Heti: 484
Havi: 3 592
Össz.: 1 200 623

Látogatottság növelés
Oldal: Pamphobeteus antinous
Zsuzsi és Enci madárpókos oldala - © 2008 - 2018 - madarpokok.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: geniculata - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »