Zsuzsi és Enci madárpókos oldala

"Vonzanak az egzotikus állatok? Akkor legyen madárpókod!"

"díszes majompók" 

Ez a gyönyörű Afrikai madárpók szintén nem a mérete miatt kedvelt a madárpók tartók körében. Ez a faj rendkívül mutatós(mint ahogy a neve is mondja "díszes") Ez a faj szintén a közepes méretű madárpókokhoz tartozik. Teste 4-5cm átlagosan.(a nőstényeké). Lábfesztávolságuk kb. 10-11cm. Ez a faj rendkívül rajzos. Alapszíne sárgás barna de a földrajzi eltérések miatt lehetnek különbségek. Az, hogy talaj avagy fán lakó az vitatható ugyanis a természetben nagyon magas fák lomb koronájában készíti el hálóbunkerét. Terráriumban viszont gyakran elássa magát a talajban és a talaj alatt ás magának járatokat.

A terráriumban ezért érdemes vastagabb talajréteget elhelyezni.(5-6cm)
A terráriumot úgy rendezzük be, hogy legyen lehetősége pókunknak a magasabb részre is költözni ha úgy tartja a kedve. Mindenképp helyezzünk el a terráriumban ágakat illetve gyökereket, hogy kielégítsük mászkálási igényét.
Kedveli a szárazabb terráriumot. Tartási hőmérsékletre nem igazán érzékeny 25-31fokig minden hőmérsékleten jól érzi magát. Annak ellenére, hogy Afrikai fajról van szó nem minden áron muszáj felforrósítani a terráriumot mert nem minden faj szereti. Elég igénytelen faj, tartása épp ezért könnyű. (viszont agresszivitása és gyorsasága miatt kezeljük óvatosan.) Táplálása egyszerű. Elfogad mindent bár nem túl jó evő de ez egyedtől függ.

 

 

 

forrás: internet

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 185
Tegnapi: 160
Heti: 479
Havi: 3 587
Össz.: 1 200 618

Látogatottság növelés
Oldal: Heteroscodra maculata
Zsuzsi és Enci madárpókos oldala - © 2008 - 2018 - madarpokok.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: geniculata - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »