Zsuzsi és Enci madárpókos oldala

"Vonzanak az egzotikus állatok? Akkor legyen madárpókod!"

Élőhely: Amazonas menti esőerdők, Brazilia.

Leirása: Kifejezetten nagy termetű faj. Már a fiatal, pár vedléses egyedek is jól megkülönböztethetőek a többi Avicularia fajtól. Az előtest fekete, az utótest felső része élénk narancssárga középen egy hosszanti fekete csikkal. Az utótest oldalsó része fehéres fekete hosszanti csikokkal. A fekete "papucsok" náluk is megtatlálhatóak. A felnőtt szin a 7. kezd kialakulni náluk, de ilyenkor még az utótest csikozottsága halványan látszik. A végleges szin a 8. vedlésnél alakul ki. Az előtest élénk kék, a lábai szintén. A lábalon dús fehér szőrzet található.

A pók tartása: Nappali hőmérséklet 26-28 °C, éjjel ez süllyedhet, de ne essen 24 °C alá. Páratartalom 75%-85%. Ilyen meleg és magas páratartalom mellett figyeljünk a jó szellőzésre! Nagy mérete miatt a min. terrárium egy adult példány esetében 25×25×35 cm. Életmódja miatt a mászóágak behelyezése elengedhetetlen. Ezekhez szövi lakóhálóját is. Itatóedény szükséges mindenféleképpen! Talajnak én kókuszrostot használok, kb. 3cm magas rétegben, ezzel is segítve a páratartalom magasan tartását.

Táplálása: A fiatal egyedek kifejezetten jó evők, méretüknek megfelelően sáskávsl, barna tücsökkel etehetők. Hosszabb idõszakokra szüneteltetik a táplálkozást, aztán egy ideig szinte habzsolnak. Ellenben a különbözõ lepkéket szívesen fogyasztják.Akár reptében is képesek elkapni õket.

forrás: internet

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 216
Tegnapi: 160
Heti: 510
Havi: 3 618
Össz.: 1 200 649

Látogatottság növelés
Oldal: Avicularia sp. amazonica
Zsuzsi és Enci madárpókos oldala - © 2008 - 2018 - madarpokok.hupont.hu

A HuPont.hu ingyen weblap készítő egyszerű. Weboldalak létrehozására: Ingyen weblap

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: geniculata - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »